Myöhäinen sunnuntai-ilta ei ole kaikkein vilkkain Helsinki-Vantaalla ja senpä takia tämä jo hyvään keski-ikään ehtinyt tyttöduo kiinnitti huomioni terminaali 1:n lähtöaulassa. Olutta oli pumpattu oikein kaksin käsin ja olutlasin reunat olivat ilmeisen matalat, kun olutta läikkyi yli joka askeleella. Mietin itsekseni, minnekähän kauas kaksikko mahtaa olla matkalla.

Vaasan lento välkkyi taululla: Boarding - hyvä lento oli aikataulussa. Istahdin paikalleni riville 14. Lähtöselvityksessä oli sanottu, että kone tulee täyteen, mutta vieressäni olevat kaksi paikkaa olivat vielä tyhjinä. Ei kai vaan!

Ja sieltähän tämä kaksikko seilasi pitkin käytävää ja valloitti paikat vierestäni. Istuinvyöt saatiin kiinni lentoemännän avustuksella. "Safety demonstration" kaikui ilmeisesti kuuroille korville, koska koneen jo ollessa nousukiidossa kuulin kun vieressäni istuneelle tuli tekstiviesti kännykkään. Toinen, ilmeisesti se välkympi sanoi: "Etkö sä laittanut sitä kännykkääs äänettömälle?"

Huolestuin omasta ja 150 muun ihmisen henkikullan puolesta ja kerroin kaksikolle, että sen puhelimen kuuluu olla kokonaan kiinni. Koska vieressäni istunut ei onnistunut haparoivista yrityksistä huolimatta sulkemaan puhelinta, tempaisin puhelimen häneltä ja suljin puhelimen ja toivoin, ettei juuri ilmaan noussut lentokone sakkaa samantien. Ei sakannut, vaikka toinen tyttö ei ikinä löytänyt edes puhelinta käsilaukustaan. Oli varmaan sitten äänettömänä koko lennon ajan - oli se hieno tunne. Onneksi ei istuttu rivillä 13, ajattelin, mutta läheltä liippaa.

Lentoemännät tulivat kahvivaunun kanssa ja tytöt innostuivat tilaamaan jotain vähän väkevämpää - ei onnistunut. Minusta tuntui siinä vaiheessa, että olisin itsekin mieluusti ottanut konjakin. Lentoemo ilmeisesti tajusi ahdistukseni ja lorautti kunnolla maitoa mustana pyytämääni kahviin...

Vaasaan päästiin 10 minuuttia aikataulua edellä. Ruumaan laittamani putkilo fasilitointitauluineen ja muine tavaroineen tuli hihnalle melkein viimeisenä - ja vähän reissusta räjähtäneenä. Huomasin heti kylkeen ilmestyneen tarran - Security control. Ruuvasin putkilon auki ja huomasin sinne sujautetun lapun, joka kertoi, että putkilosta oli poistettu muovipullo, joka sisälsi laminoidun taulun puhdistusaineen. Syy oli selkeä:  "combustible" - no niin, meinasin sitten räjäyttää "bluutuutin" taivaan tuuliin!

Enkeleillä oli ilmeisesti hikinen ilta Blue1:n lennon tiimoilta - oli varmaan oikein taivaallinen Karhu-ryhmä hälyytetty apuun. Sen verran raskaan sarjan toheloita tuntui sinä sunnuntai-iltana olevan ilmassa. Ettei vaan kapteenillakin ollut  "normipäivä"? 

http://www.youtube.com/watch?v=2vtwkQcHA1I&feature=PlayList&p=2EBFE83323056E8D&index=6