Näin Hesarin Ruokatorstain jutun otsikolla "Omenapiiras vailla vertaa". Jutussa kerrottiin, kuinka tämä ohje on julkaistu näillä sivuilla jo ainakin kaksi kertaa - "mutta laitetaan nyt vielä kerran - sen piirakka ansaitsee." Otin sivun irti ja ajattelin, että tätä kannattaa sitten varmaan joskus kokeilla.

Pari päivää myöhemmin sain naapurin Tiinalta tekstarin: "Jätin teidän ovelle pussillisen omppuja, jos vaikka innostuisit leipoon..." Muistin tietysti välittömästi ohjeen ja leivoin ensimmäisen piirakan. Se syötiin vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Yhdistelmä vei kielen mennessään.

Kun leivoin toisen piirakan, soitin Tiinalle ja pyysin naapurit omenapiirakalle ja kuoharille. Vähintä mitä raaka-aineiden toimittajille voi tarjota kiitokseksi. Lupasin laittaa reseptin postilaatikkoon.

Kolmannesta piirakasta vein lopulta puolet töihin. Kopioin reseptejä valmiiksi piirakan viereen. Tämä piirakka on vahvasti addiktoiva, työkaveritkin jäivät koukkuun välittömästi ja piirakan tuoksu levisi keittiöstä keittiöön.

Tästä pääset maailman parhaan omenapiirakan makuun http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Amerikkalainen+omenapiiras+Apple+Pie/1135244632477